top of page

6 εστιατόρια και 1 γαστρονομικό event ορίζουν το νέο Gourmet Hotel της Κρήτης


Μάθετε πώς το Radisson Blu Beach Resort Milatos διεκδικεί τον τίτλο του Gourmet Hotel μέσα από τα 6 του εστιατόρια, αλλά και με μια ειδική γαστρονομική εβδομάδα που διοργανώνει!


Τα τελευταία χρόνια, το θέμα της γαστρονομίας φαίνεται να μονοπωλεί ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον της ξενοδοχειακής αγοράς. Με το F&B τμήμα να είναι συνήθως το πιο επικερδές μετά την πώληση ύπνου αλλά και το φαγητό να ορίζει σε σημαντικό βαθμό τη συνολική ικανοποίηση του πελάτη, οι ξενοδόχοι στρέφονται δυναμικά στην αναβάθμιση της γαστρονομικής εμπειρίας των καταλυμάτων τους, θέλοντας, πολλές φορές, να διεκδικήσουν ακόμα και το χαρακτηρισμό του “gourmet hotel”. Τι είναι όμως αυτό που ορίζει το συγκεκριμένο όρο;


Το ξενοδοχείο Radisson Blu Beach Resort στην Κρήτη, έρχεται να αποτελέσει ένα ζωντανό παράδειγμα ενός “Gourmet Hotel”, διδάσκοντας πώς οι ξενοδόχοι μπορούν να διαμορφώσουν μια δυνατή γαστρονομική υπόσταση και να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό. Στη συνέντευξη που ακολουθεί, η Operation Manager του Ξενοδοχείου, κα Έλλη Γεννιατάκη, μας επεξηγεί τη γαστρονομική κουλτούρα του Radisson Blu Beach Resort Milatos, αλλά και μας μιλάει για την ειδική γαστρονομική εβδομάδα που διοργάνωθηκε στο ξενοδοχείο στις αρχές Ιουλίου 2018, μέσω της οποίας αναδείχθηκε η gourmet φιλοσοφία του καταλύματος.







Το να δουλεύει κάποιος σε ένα ξενοδοχείο της Κρήτης αποτελεί σίγουρα μια δυνατή γαστρονομική πρόκληση. Πώς έρχεστε σε επαφή με την γαστρονομία του καταλύματος στην εργασιακή σας καθημερινότητα;


Καθημερινά κατακλυζόμαστε από μενού, πιάτα, και νέες συνταγές! Σκοπός μας είναι να δοκιμάζουμε πολύ συχνά τις δημιουργίες μας και να συζητάμε με τους chef, για να ανεβάζουμε συνεχώς το επίπεδο των υπηρεσιών μας.


6 ξεχωριστά εστιατόρια σε ένα μόνο ξενοδοχείο! Από πού εμπνευστήκατε αυτά τα 6 διαφορετικά concepts και πώς συνδέονται με την ονομασία τους;



Η έμπνευση έρχεται με τη συνεχή ενασχόλησή μας με το κομμάτι του Food & Beverage. Οι τάσεις

αλλάζουν, και οφείλουμε να γνωρίζουμε τι θα επέλεγαν οι φιλοξενούμενοί μας σήμερα. Τα διαφορετικά concepts αντικατοπτρίζουν και το σκοπό του Radisson Blu Beach Resort, να ικανοποιούμε δηλαδή τις επιθυμίες όλων των διαφορετικών target markets. Ξεκινάμε με το Ariadni Taste of Crete, ένα Κρητικό Εστιατόριο που συνδυάζει τις αγνές πρώτες ύλες σε ένα Ξενοδοχείο με πελάτες από όλη την Ευρώπη. Προχωράμε στο Italian Deli, όπου οι φιλοξενούμενοί μας γεύονται μεσογειακά πιάτα με ιδιαίτερη έμφαση στο περιβάλλον, δίπλα από τις πισίνες μας και με θέα το ηλιοβασίλεμα. Το Bellevue Restaurant συνδυάζει τη γαλλική κουζίνα με μια λίστα κρασιών από Γαλλία, Νότιο Αφρική, Νέα Ζηλανδία και Ιταλία. Το Payot Bar είναι ένα street food concept για νόστιμες λιχουδιές δίπλα στη θάλασσα. Ατέλειωτες επιλογές θα βρουν οι πελάτες μας και στο Mosaic Main Buffet Restaurant, όπου κάνουμε focus στο show cooking, επιλέγοντας καθημερινά συνταγές για decoupage, ιταλική κουζίνα, pizza & pasta, ινδικό tandoori, ιαπωνικές συνταγές, sushi, και αλλά πολλά! Τέλος, το On the Rocks BBQ προσφέρει μια πανδαισία φρέσκων ψαριών, θαλασσινών και επιλεγμένων κρεατικών, τα οποία, σε συνδυασμό με ελληνικά και διεθνή ορεκτικά, υπόσχονται μια υπέροχη γαστρονομική εμπειρία.


Υπάρχουν κάποια πιάτα που ξεχωρίζουν και ποια είναι τα “must–try dishes” σε κάθε εστιατόριο;


Υπάρχουν αρκετά must-try dishes! Από το Ariadni Taste of Crete ξεχωρίζουμε το πλοκάμι χταποδιού με πουρέ φάβας, καραμελωμένα κρεμμύδια μέσα σε κοχύλι με χειροποίητη μαρμελάδα πράσινης ελιάς. Το επιδόρπιο του Ariadni είναι επίσης μια πραγματική γευστική έκπληξη για όλους τους επισκέπτες μας! Στο Bellevue Restaurant το κόκκινο Saint – Jacques με λάδι Verbena και κόκκινο curry, κερδίζει τις εντυπώσεις. Στο Italian deli οι πελάτες μας επιλέγουν το Risotto a La Milanese με ιταλικά αλλαντικά, καραμελωμένα φουντούκια και ζελέ μανιταριών. Η ισπανική paella ολοκληρώνει μια γευστική βραδιά στο On the Rocks BBQ. Η φετινή μας άφιξη στο Mosaic Buffet Restaurant είναι το Ινδικό Tandoori Corner, όπου οι μάγειρες ετοιμάζουν συνταγές από το Δελχί μπροστά στον πελάτη.


Ένα τόσο μεγάλο ξενοδοχείο υποδέχεται ένα υψηλό και ποικιλόμορφο ταξιδιωτικό κοινό. Πώς αποδέχονται την κρητική γαστρονομία που προσφέρετε στα διάφορα εστιατόρια του Radisson Blu Beach Resort;


Η Κρητική γαστρονομία είναι κάτι που οι περισσότεροι πελάτες μας γνωρίζουν πριν έρθουν. Παγκοσμίως γνωστή ως ‘Cretan Diet’, μας εμπνέει για να προωθήσουμε τον πλούτο του νησιού μας, πάντα συνοδευόμενη από τεχνικές της σύγχρονης μαγειρικής.


Η γαστρονομική εβδομάδα που ετοιμάζετε προσυπογράφει την έντονη γαστρονομική υπόσταση του ξενοδοχείου σας. Πώς προέκυψε η ιδέα της συνεργασίας με το βραβευμένο με δύο Michelin αστέρια Βέλγο Σεφ Yves Mattagne;



Ο Yves Mattagne είναι o επί τρία χρόνια Chef Consultant του Radisson Blu Beach Resort. Η επιτυχημένη μας συνεργασία ανέβηκε επίπεδο και έτσι δημιουργήθηκε η Εβδομάδα Γαστρονομίας! Συναντήσαμε για πρώτη φορά τον Yves Mattagne στο Βέλγιο, και από τότε το Radisson Blu και η Κρήτη έχουν γίνει αγαπημένοι του προορισμοί για έμπνευση και νέες γευστικές δημιουργίες.


Τι είναι αυτό που θα παρουσιαστεί ακριβώς σε αυτό το five-course μενού;


Το five course menu είναι ‘ένα μικρό ταξίδι’. Ο Yves Mattagne φέρνει την υψηλή γαστρονομία των Βρυξελλών στο πιάτο μας, σε πέντε μοναδικές βραδιές με θέα το Αιγαίο Πέλαγος. Παρουσιάζονται πιάτα όπως κόκκινος τόνος, γαρίδες tiger σε ζωμό καρύδας και αρνί ψημένο μέσα σε άχυρο με essence πορτοκαλιού. Το μενού μέσα στην τιμή θα συνοδεύεται από πέντε διαφορετικά κρασιά, συνδυάζοντας ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες.

Σκοπεύετε να διατηρήσετε αυτές τις συνταγές στο μενού του Bellevue Restaurant;


Το ήδη υπάρχον μενού του Bellevue Restaurant είναι εμπνευσμένο από τον Yves Mattagne, άρα όλες οι συνταγές έχουν σαν βάση τους τη γαλλική κουζίνα. Η εβδομάδα Γαστρονομίας θα έχει ένα μοναδικό μενού για τις πέντε ήμερες του Ιουλίου, το οποίο ο chef, μαζί με την ομάδα του από τις Βρυξέλλες, ετοιμάζει αποκλειστικά για τους καλεσμένους μας.


Κατά τη διάρκεια της γαστρονομικής εβδομάδας σκοπεύετε να στοχεύσετε κοινό στο Bellevue Restaurant που ενδιαφέρεται να βιώσει μία ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία ή αποτελεί event μόνο για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου σας;


Η εβδομάδα γαστρονομίας απευθύνεται σε όλους όσοι σκοπεύουν να απολαύσουν μια μοναδική βραδιά στο Radisson Blu. Κρατήσεις γίνονται από όσους ενδιαφέρονται να έρθουν μόνο για τη συγκεκριμένη βραδιά, καθώς και από πελάτες που διαμένουν στο Radisson Blu. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι τίποτα δεν φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους, όσο το καλό φαγητό!

Η εβδομάδα γαστρονομίας πραγματοποιήθηκε στις 4-8 Ιουλίου, 2018. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το επίσημο website του Radisson Blu Beach Resort Milatos.


Comments


bottom of page